A jótékony hatású kenyérféle

A tönkölykenyér hosszú idők óta fogyasztott, jótékony hatású pékáru, hiszen az alapanyagául szolgáló tönköly kitűnő minőségű kenyér készítésére alkalmas. A tönkölyből készült liszt az ezredforduló óta az egyik legközkedveltebb hozzávalóvá vált a pékek között, hiszen a szervezetre gyakorolt pozitív hatásai semmi máshoz nem hasonlítható, értékes összetevővé tették. Ennek köszönhetően a belőle készült tönkölykenyér is igen jótékonyan hat fogyasztóira. A fehér tönkölykenyér az emésztőrendszer megfelelő működését állítja be, sőt, az immunrendszer erősítésére is alkalmas. És bár érdekes, hogy egy pékáru ilyenre is képes, de a fehér tönkölykenyér az öregedés folyamatait is képes lassítani. Hát nem csodálatos?!

Author: Sallo Tünde