A legalapvetőbb japán alapanyag

Mi is lehet ez az alapanyag, amit akkora tisztelet övez, hogy számos néven is lehet nevezni attól függően, hogy milyen formában találkozunk vele?

rizses_etel

Ez természetesen a rizs, melynek teljesen más a megnevezése, ha még nyers, illetve, ha már megfőtt, ha ízesített és másként hívják magát a növényt is. Sőt, a fiatalok és az idősebb korosztály számára is más és más a megnevezése és minden rizses étel a maga nemében szent. Amennyit kiszedünk az adott rizses ételből, azt maradék nélkül, mind el kell fogyasztani, különben tiszteletlenségünket fejezzük ki. Számos japán rizses étel létezik, melyek fogyasztása minden napszakban megtörténik. Vagyis nem telik el úgy egy reggel vagy épp vacsora, hogy valamilyen japán rizses ételt ne ennének. Azon se csodálkozzunk, hogy ha hosszú útról tér haza valaki, a leginkább kívánt fogás is valamilyen rizses étel lesz.