Acana infó: A tápanyag hasznosítás fontossága a szárazeledelek kiválasztása során.

A táplálék lehető legkedvezőbb hasznosítása és feldolgozása sok mindentől függ. Az alábbiakban e bonyolult folyamatok néhány kérdésével foglalkozunk. A táplálék fő alkotórészei a fehérjék, nukleinsavak, szénhidrátok, zsírok, ásványi sók, a vitaminok és mindenekfölött a víz. A minőségi szárazeledelek is kellő nedvességet tartalmaznak. Igen jól emészthetőek illetve kiemelkedőek tápanyag hasznosítás szempontjából az Acana kutyatápok, szárazeledelek.

acana1

Az élelem emészthetőségén azt értjük, hogy mennyit használ fel belőle a szervezet és mennyi ürül ki a széklettel. Ennek tekintetében az Acana Adult Dog szárazeledel kiváló választás. A különböző kémiai és biológiai vizsgálatok kiderítették, hogy az emészthetőség nem csak az étel minőségétől, hanem annak összetételétől és arányától is függ.

Így például míg a zsírdús élelem csökkenti a fehérjék és szénhidrátok felhasználását, addig a normális élelmezésen belül megnövelt fehérjearány javítja a zsírok és szénhidrátok felhasználását. E tekintetben kiváló alternatíva az Acana, mely magas fehérjetartalmat garantál a szárazeledeleiben. A fehérjék ugyanis fokozott működésre serkentik a hasnyálmirigyet, növelik az epetermelést stb. Mindezek együttvéve növelik az étel emészthetőségét. A kívánatosnál több ennivaló hatására a bélmozgás gyorsul, az étel a gyomorban és a belekben kevesebb ideig marad, ami azzal jár, hogy romlik a kutya emésztése és a felszívódás. Keresse az Acana márkát a pacsizoo.hu webáruházban, ahol igen kedvező áron és rendkívül széles választékban megtalálhatóak az Acana tápok.