Babaváráshoz szükséges mérőműszerek

Ki az a lelkes kismama, aki babaváráskor nem vásárol halmozottan sok kelengyét a gyermeke számára? Ezek között akadnak olyan dolgok, amelyeket a későbbiekben igencsak haszontalannak ítélünk meg. A mérőműszerek viszont nem tartoznak a felesleges cuccok kategóriájába. Mire gondolunk, amikor ezt a gyűjtőfogalmat használjuk? Több kellékre is. Az egyik ilyen fontos és nélkülözhetetlen kellék a mérleg. Talán a mérőműszerek közül a legfontosabb.

paraLeginkább abban az esetben, ha a kisbabát édesanyja anyatejjel táplálja. Ilyenkor nem tudja, hogy a kisbabája hány ml tejet szívott ki a melléből, de ha szoptatás előtt és után is megméri a baba súlyát, pontos választ kap kérdésére. Az első 4 hónap nagyon fontos a baba gyarapodását illetően. Ha semmiféle fejlődési rendellenesség nincs, a baba hetente 150-250 grammot kell gyarapodjon. Nem árt a heti növekedést szemmel tartani, már csak azért is, hogy a szülő megnyugodjon, minden rendben van a kicsinyével. A mérőműszerek közül fontos szerep jut a lázmérőnek is.

Ha a szokásosnál melegebbnek érezzük a picit fejét, vegyük elő, helyezzük fel a végbélnyílásba és pár perc múlva már tudjuk is, hogy megalapozott volt-e a gyanúnk vagy csak beképzeltük a lázat. Ilyenkor természetesen 0,5-t levonunk a mért adatból. Fontos mérőműszer továbbá a szobai hőmérő is. A baba számára ideális benti hőmérséklet a 21-23 fok. Ezt hőmérő nélkül nehezen tudjuk betájolni. A túl meleg sem egészséges a kisbabának, mint ahogy az igencsak hűvös levegő sem. Tehát kedves szülők, érdemes a mérőműszerek beszerzését idejében elintézni!

Vélemény, hozzászólás?