Ékszerek

Egy gyönyörű nagyestélyi, a kis fekete koktélruha, egy laza csíkos pulóver szakadt farmerral, amit a sarki turkálóban 2 óra keresgélés után győzelem ittasan vittünk a kasszához. Nekünk, nőknek minden ruha kincs és persze sosincs belőlük elég. Azonban nem a ruha teszi az embert, tartja is a mondás, de vajon mi teszi a ruhát? Egyszerű a válasz, egy hóbortos fülbevaló, egy hatalmas karperec, köldökig érő gyöngynyaklánc ,  ezek a kiegészítők a ruhatárunk alkotta főfogás fűszerei, ha úgy tetszik a hab a tortán.

ekszerek

Azonban akármennyi ékszert vehetünk, akármilyen ruhához, ha nem tudjuk a viselés alapszabályait. Reggel kiválasztjuk a pólót, ruhát, amiben aznap mutatkozunk, no de honnan tudjuk, hogy milyen nyaklánc illik hozzá? Íme néhány példa, amiknek ismeretében önök lehetnek a környék divatdiktátorai.

  1. Balett ruha, tehát az ovális mélykivágást egy nagylyukú „statement” nyaklánc tökéletesen kiegészíti. Ehhez visszafogott lófarkat vagy kontyot válasszunk.
  2. Gallér, nos egy magas, egyenes nyakú egyszerű felsőt mi se dobhatna fel jobban, mint egy hangsúlyos gallér alakú nyaklánc, ami kifinomult és visszafogott  külsőt ad viselőjének.
  3. Ingekhez, amik leginkább végig-gombosak, ugyancsak egy hangsúlyos strasszos nyakláncot ajánlanék, azonban itt nagyon figyeljünk az elegancia megtartására, tehát a rózsaszín csillogós strasszkő itt sem elfogadott.
  4. Egyszerű U-kivágású pólóhoz, ha nagyon szeretnénk feldobni valamivel, akkor egy egyszerű és visszafogott környaklánc a nyerő, legyen az a ballagásra kapott arany nyaklánc vagy egy kis gyöngysor.
  5. Nagy divat az ujjatlan felső, vagy ruha, azokhoz mivel mellkastól felfelé teljesen csupaszon vagyunk, így a legjobb egy hatalmas nyakláncot viselni, ami majdhogynem kiegészítő ruhadarabként funkcionál.
  6. Csónaknyakú felsőkhöz a hosszú nyaklánc a legjobb választás. Itt is ügyeljünk a színekre.
  7. Lezser nyaknál vétek hosszú vagy súlyos nyakláncot viselni, a legegyszerűbb és legszebb megoldás egy vékony kis arany nyaklánc, akárcsak az egyszerű U-nyakú pólónál.
  8. Örök vita téma a garbó, hisz nagyon kevés embernek áll jól, de akinek igen az bátran viselje, strassz köves, nehéz nyakláncok kizártak, itt is egy lágyabb, nagylyukú középhosszú nyakláncot viseljünk, már csak kényelem szempontból is, akármit viselhetünk, de a vörös, fulladozó arcot semmi sem takarja el, ha nem kapunk levegőt.
  9. Talán az egyik legnőiesebb és kirívóbb stílus a V-nyak, amit minden hölgy előszeretettel visel, miért is ne tenné, hisz ebből a stílusból tényleg azt lehet kihozni, amit akarunk. Nyaklánc szempontból a legjobb a nagy hangsúlyos nyaklánc, de ugyanúgy feldobja egy hosszú vagy akár vékonyabb arany vagy ezüst nyaklánc.

 

Ha ezeket az alapszabályokat betartjuk, mi lehetünk saját gardróbunk mini-stylistjai, a kifutó adott hölgyek, tanuljunk meg járni is rajta.

Vélemény, hozzászólás?