Gyerekszoba bútorok vásárlásánál mire figyeljünk 2 rész

Még a legkisebb gyermekszobában is biztosítani kell helyet a játék számára. Igaz, ezt a területet gyermek életkorától és hobbijaitól függően különféle módon kell felszerelni.

Ahhoz, hogy minél tágasabb területetbiztosítsunk gyermekünk számára, a gyerekszoba bútorokat praktikus tárolóhelyekkel kell megválasztani.

A játékok rendben tartására, később a ruhák és cipők tárolására is gondolnunk kell gyerekszoba bútorok vásárlásánál.

A szekrényt, ha lehet az ággyal szemközti fal közelében, vagy az ajtó melletti falhoz helyezzük el, de vegyük figyelembe a szekrényajtó nyílásának irányát. A gyerekszoba bútorok kiválasztásánál fontos szempont, hogy a szekrényekből, polcokról, ládákból a gyermek problémamentesen és veszély nélkül bármit elővehessen.

A gyerekszoba bútorok választékában találhatunk tágas sarokszekrényeket is, amelyekkel a sarokban lévő helyet maximálisan kihasználhatjuk.  Az ágyak, puffok és fotelek is hozzájárulhatnak a szoba tároló helyeinek növeléséhez.

A gyermekszoba bútorok vásárlásánál ne felejtsük el kikérni „közvetlen tulajdonosának” véleményét, hogy gyermekünk valóban jól érezze magát szobájában.

Azonban mindig vegyük figyelembe összes biztonsági és ergonómiai normát a választásnál.

Vélemény, hozzászólás?