Hajnövesztő vitaminok a szép és egészséges fürtökért

Nagyon sokan szenvednek különféle vitaminhiányban, aminek következményeképpen mindenféle egészségügyi, illetve esztétikai probléma léphet fel. Például a hajnövesztő vitaminok pótlásával rengeteg embernek lehetne reklámokba illő frizurája, csak éppen a legtöbben nem tudják, hogy a gyenge, töredezett szálak vagy éppen a hajhullás hátterében valamelyik fontos tápanyag hiánya áll. Az A-, B-, E- és H-vitaminok elengedhetetlenek a szép hajkorona érdekében, ezért ha valamelyik nem megfelelő mennyiségben van jelen a szervezetben, akkor máris bosszúságot okozhat a frizurakészítés, sőt, még a fésülködés is.

Amennyiben a metionin vagy cisztein raktárak ürülnek, akkor is hasonlóan elkeseríthető lehet az eredmény, így ezek beviteléről is gondoskodni kell. Mindezek mellett, a folsav, a magnézium, a szilícium, a kovasav és a vas pótlásáról sem szabad megfeledkezni, mert ezen ásványi anyagoknak szintén nagy szerep jut a haj egészségének megtartásában és növekedésében.

Tehát a hajnövesztő vitaminok kúraszerű szedése mindenképpen hasznos lehet, mert a fenti elemek ezek által nagyon könnyen megadhatóak a gyökereknek és szálaknak. Továbbá érdemes időt fordítani a külső ápolásra is, mert gyorsabb és látványosabb eredmény érhető el, ha nemcsak hajnövesztő vitaminok, hanem megfelelő sampon, balzsam és pakolások is alkalmazásra kerülnek. A ricinusolaj hajpakolás az egyik legrégebbi praktika, amit a népgyógyászatban is alkalmaztak a csillogó és rugalmas fürtök elérésére. Ismert a gombaölő hatása is, de leginkább a száraz haj ápolására alkalmazták, ugyanis a töredezett, fénytelen szálakat is puhává és rugalmassá varázsolja.

Sokan úgy tartják, hogy a ricinusolaj hajpakolás révén, hamarabb el lehet érni a kívánt hosszúságot, ami azonban csak annyiban igaz, hogy megerősíti a hajvégeket, amelyeket így ritkábban kell visszavágni és így tényleg úgy tűnhet, hogy gyorsabban növekszik a hajkorona. Ha nem is úgy hat, ahogy azt sokan gondolják, a ricinusolaj hajpakolást akkor is érdemes alkalmazni, hiszen tényleg szebb lesz a hajzuhatag általa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük