Milyen kárpitot válasszunk ágyunkra, ha házi kedvencünk van?

Előbb, vagy utóbb kedvenc cicusunk, vagy egy kicsit is okosabb kutyánk teljes természetességgel az ágyunkban, mellettünkfogja az igazak álmát aludni. Ha szerencsénk van legalább horkolni nem fog. A dupla takarítást még elnézzük nekik, de ágyunk kárpitjának rongyolódását már nem szeretnénk megtapasztalni.

Mivel más nem tehetünk, vásároljunk előrelátóan.

Akár egyszemélyes ágyat választunk, akár franciaágyat – ámbár a franciaágy szélesebb – figyeljünk az állatbarát kárpitozásra.

Szerencsére vannak olyan kárpitos egyszemélyes ágyak, amelyek ellenállnak néhány karomnyomnak, és az állatszőrt is könnyedén el lehet távolítani.

Kerüljük el a világos színű kárpittal gyártott egyszemélyes ágyakat, válasszunk inkább barna, bézs, vagy szürke árnyalatokat, amelyik illenek a szoba színvilágához.

A műbőr borítású egyszemélyes ágy az egyik legjobb választás kedvenceink mellé.

Tartós anyag, elviseli a nagy igénybevételt és könnyen tisztítható.A szennyeződés és a víz könnyen letörölhető, és a kedvtelésből tartott állatok szőre is azonnal eltávolítható, nem tapad a sima felületre.

Egyszemélyes ágy sokféle műbőr kárpittal kapható, persze különböző árakon.

Mikroszálas kárpitozású egyszemélyes ágy

A mikroszálaskárpitozás is nagyszerű választás az állattartók számára. Kicsit hasonlít a velúrra, egyszerűen tisztítható és karbantartható.A mikroszálas borítású egyszemélyes ágy ízlésünknek megfelelően számos színben megvásárolható.

Amikroszálaskárpit gyakorlatilag ellenáll a karmoknak, és a kutyaszőr is gyakorlatilag észrevétlen marad.

De választhatunk bármilyen kárpittal egyszemélyes ágyat, de akkor vállaljuk fel annak ódiumát, hogy kutyusunk nem foglalhatja el az őt megillető helyét.

Felvállaljuk? Ugye, nem..

 

Vélemény, hozzászólás?