Negyedmázsás zsákokba csomagolt szén

A fűtésszezon hamarosan kezdetét veszi. Legfőbb ideje betáraznia tüzelőből annak, aki eddig még nem tette meg. A szén fajtái közül talán a legismertebb a fekete, viszont korántsem ez az egyetlen választás, ugyanis a szilárd tüzelőanyagokból legalább tucatnyi különböző előnyökkel bíró létezik. Csak a szén fajtáit illetően, a Mátra Brikett raktárkészletén, többek között barnaszén, lignit, diószén is megtalálható. A cég a termékek előállításával és forgalmazásával egyaránt foglalkozik. Egyik nagy versenyelőnyük a konkurensekkel szemben, hogy országos szintű házhozszállítást is vállalnak, még a legkisebb megrendelt mennyiség esetén is. Az itt megvásárolt szén fajtái tökéletesen tiszták, minimálisan porolnak és a nedvességtartalmuk is nagyon alacsony, ami jelentősen növeli a fűtőértéküket, valamint a kazánok hosszú élettartamához is hozzájárulhat, ugyanis az égés után kevés hamu keletkezik és szennyeződésekkel sem kell túlzott mértékben számolni a kályha falán vagy a kéményben.

Ömlesztett és zsákos kiszerelésben is kaphatóak ezek a minőségi tüzelőanyagok. A csomagolt szén mostanság jóval kelendőbb, főként a kényelmi szempontok miatt.

Igaz ugyan, hogy egy kissé magasabb a vételára, azonban jóval könnyebb a tárolása, a pakolgatása továbbá az adagolása is. Aki szénnel szeretne tüzelni, annak némi tűzifát is be kell készítenie, ami szükséges a begyújtáshoz. Amikor már van parázs, akkor folyamatosan lehet tüzelni a szén bármelyik fajtájával. A csomagolt szén 25 kilogrammos zsákokban van. További, eddig még nem említett pozitívumai közé sorolható, hogy gazdaságos, nagy fűtőértékű és nem tartalmaz semmilyen káros, mesterséges anyagokat. Alkalmas kandallóba, vegyes tüzelésű kazánba és kályhába is. A szén brikett törés esetén sem porlódik, hanem ilyen esetben a legrosszabb kimenetel legfeljebb az, hogy két-három darabra esik szét. A csomagolt szén úgymond nagy kiszerelésben, big bag zsákban is igényelhető, amiben egy tonnányi anyag fér bele. További részletesebb információkat a honlapon lehet találni.

Vélemény, hozzászólás?