Tanácsok a személyi kölcsön felvételével kapcsolatban

Ne essen kétségbe abban az esetben, ha hitel felvételére lenne szüksége, mert természetesen meg lehet oldani ezt a problémát is! A Hitelnet vállalata szívesen segít Önnek, hiszen a cégnek már tizenkét éves tapasztalata van ebben a témában. A személyi kölcsön esetében is szívesen adnak a dolgozók tanácsokat, hiszen ennek a hitelnek az igénylése nem számít bonyolultnak.

penzA kölcsön igénylésénél a pénzintézet elsősorban az igénylő jövedelmét fogja megvizsgálni, hiszen itt nem kerül sor ingatlanfedezet bevonására. Ennek az igazolására mindenkinek magával kell vinnie a pénzintézetbe egy harminc napnál nem régebbi jövedelemigazolást. Számítani fog az utolsó két havi bankszámlakivonat is, valamint a bank dolgozóinak a telefonszámlára is szükségük lesz.

Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a személyi kölcsön felvételéhez szükséges a személyi igazolvány, a lakcímkártya és az adókártya is. Miután a bank megvizsgálta az összes általa fontosnak tartott tényezőt, informálni fogja az igénylőket a döntésről. A személyi kölcsön sok esetben pozitív elbírálásba részesül, hiszen általában egy rövidebb lejáratú konstrukcióról van szó, aminél nem lehet túl magas összeget folyósítani, az ingatlanfedezet hiánya miatt. Előfordulhat azonban, hogy valaki nem kapja meg a kért pénzt, mert a bank kedvezőtlen elbírálásban részesíti. Ilyenkor még mindig számítani lehet a jelzáloghitel segítségére, hiszen itt az ingatlanbiztosíték miatt biztosabb lehet a siker. Külön előnyt jelent, hogy ilyenkor magasabb lehet az igényelhető összeg, ami jó hír az emberek számára. Azonban szigorúbb vizsgálatra lehet számítani abban az esetben, ha valaki jelzáloghitel felvételét kérvényezi.

Itt akár egy hosszabb futamidővel is lehet kalkulálni, ami azért jó, mert így a törlesztő részletek alacsonyabbak lehetnek. Igény esetén plusz ingatlanfedezetet is be lehet vonni a konstrukcióba, azonban ennek a háznak vagy lakásnak nem kell okvetlenül az igénylő tulajdonában lennie. Fontos még azt is megemlíteni, hogy a jelzáloghitel szempontjából önerőre is szükségük lesz az igénylőknek, hiszen a bank nem folyósíthatja az összeg egészet, maximum a pénz nyolcvan százaléka jöhet szóba. Külön kiemelnénk, hogy a kölcsönt csak forintalapon lehet igényelni, ezért a devizákkal nem érdemes számolni ebben az esetben. Ez azért jó, mert így el lehet kerülni az árfolyam ingadozásokból adódó gondokat, amelyek az utóbbi években annyi problémát okoztak a hitelt felvevő emberek számára. A jelzáloghitellel azonban nem lesz gond abban az esetben, ha Ön a profik véleményét is kikéri az igénylés leadása előtt.

Vélemény, hozzászólás?