A hajbeültetésnél használt körkésekről

A FUE tűkkel ejtett sebzések körkörösek, gyógyuláskor, zsugorodáskor pontszerűen gyógyulnak, ezért még az 1 mm-es körkés sem hagy nagyobb heget, mint kisebb társai!

A FUE hajbeültetés esetében a hajtüsző egységeket általában 0.75-0.9 mm átmérőjű speciális körkéssel (ún. FUE tűvel), nagy nagyítás alatti kontroll segítségével egyenként körbevágják, és az így keletkezett hajszálakat tartalmazó picinyke szövethengereket (graftokat) egyenként kihúzzák.

A Sikos Hajbeültetés Klinikán FUE egyenkénti kihúzásos hajvételi módszerrel különleges módon kézi vagy gépi technológiával óránként akár 800-1200 teljes, jó minőségű graft kinyerését tudják biztosítani.

A hajvételhez alkalmazott speciális FUE körkésekről:

A FUE tűk hivatalos nemzetközi osztályozása átmérő szerint:
Kis tű: 0.8 mm vagy kisebb
Közepes tű: 0.8- 1 mm
Nagy tű: nagyobb, mint 1 mm

Az alkalmazásra kerülő tű méretét mindig az adott paciens adottságainak megfelelően kell megválasztani!

A Sikos Klinikán sokfajta, különböző méretű, kivitelezésű és tulajdonságú FUE tű ( FUE körkés) közül választják ki az adott helyzetnek leginkább megfelelőt.

Éles vagy tompa FUE tű a jobb?

Természetesen mindegyik megfelelő, ha  szöveti kívánalmakhoz a megfelelő eszközt használják.

A Sikos Klinikán a legjobb minőségű Cole féle SUPERPUNCH  FUE körkéseket alkalmazzák.
Ezek a körkések dr. Cole által kifejlesztett igen precíz kivitelezésűek és különlegesen magas minőségű fémből készülnek, a legélesebb vágófelülettel. Minősítések szerint a legjobb FUE körkések a világon.

FUE hajbeültetés után az adóhelyen pontszerű hegek maradnak vissza, melyek még rövid hajban sem látszanak. A FUE tűkkel ejtett sebzések körkörösek, ezért még az 1 mm-es körkés sem hagy nagyobb heget, mint kisebb társai!

Vélemény, hozzászólás?