Ha Törökország, akkor Belek

Közeledik a nyár, és ha már eldöntötték, hogy az idén Törökország lesz az úti cél: a legjobb választás: Belek. Belek látnivalók startutazás oldalán, nagyon sok érdekes információt talál. Belek tengerpartján, májustól októberig napfényes az idő, szinte soha nem esik az eső.

belekA Levegő illata is különleges, mert AbdülAziz szultán a 19. században a környező vidékeket betelepítette az eukaliptusz-, fenyő- és cédruserdőkkel. Van Belek közelében néhány különleges látnivaló, amit semmiképpen nem szabad kihagyni. Ilyen Perge romvárosa és az Aspendosi amfiteátrum.

Érdemes ellátogatni az igazi madárparadicsomnak számító Körpülü Kanyon Nemzeti parkba is, ahol Belek szimbólumával Tuto-Alba elnevezésű bagollyal is találkozhatnak. Nemcsak különleges madárfajokkal dicsekedhetnek, de a ezen az élénksárga nagyszemcséjű homokos tengerparton mind a mai napig szaporodnak a nagyon ritka fajnak számító álcserepes teknősök is.

És ha Ön a golfozás szerelmese vagy csak ki akarja magát próbálni golfban, Beleken található a világ egyik leghíresebb golfklubja is. Kattintson a startutazás oldalára és válassza ki az Önök számára legtesthezállóbb beleki nyaralást.

Vélemény, hozzászólás?