A HDMI csatlakozó nagyobb távolságra

Kétségtelen, hogy a video és audio jelek átvitelére az egyik legjobb választást a HDMI vezetékek jelentik. Azonban sokan nem tudják, hogy micro vagy mini HDMI csatlakozó mellett döntsenek. Melyiket éri meg választani? Mi a különbség a kettő között? Nos, sok esetben teljesen mindegy, hogy mini vagy micro kábelt választ az ember.

Azonban az tény, hogy sokkal jobban jár azzal, amelyiknek mind a két végén a megszokott apa HDMI csatlakozó van. Adapter segítségéven bármelyik hagyományos kábel vége átalakítható micro és persze mini HDMI végződésűre. A szükséges átalakítók, akárcsak a vezetékek és csatlakozók megvehetők a megbízható kacsa-audio.hu oldalán.

Mi a helyzet akkor, ha nagyobb távolságra kell egy ilyen eszköz? Fontos figyelembe venni, hogy mi a cél. Aki mindenképp ragaszkodik a 4K felbontáshoz, két lehetőség közül választhat. Egyrészt valamennyi 10 méteres vagy hosszabb AudioQuest HDMI csatlakozó aktív jelerősítővel rendelkezik, így a nagyobb távolság sem jelent akadályt a 4K felbontás elérésében.

Azonban nem szabad megfeledkezni arról a tényezőről, hogy csak a képmegjelenítő felőli HDMI apa dugó tartalmazza ezt az elektronikát. Ezért, ha a HDMI csatlakozó és vezeték nincs a megfelelő irányba bekötve, akkor nem fog működni a dolog. A másik opció az optikai vezetővel készített kábel, ami akár 30 méterig is képes 4K/UHD képet továbbítani.

Miért is fontos a tápkábel?

Minden audiotechnikus tudja, hogy bizony a váltakozó áram nem a legjobb tápforrás. A majdnem 100 éves technológiát nem arra találták ki, hogy a mai magas felbontású komponensek és tápkábel eszközök szigorú sztenderdjeinek megfeleljen. Az úgynevezett AC zaj a tápkábel segítségével csökkenthető, moderálható, de csak akkor, ha magas minőségű vezetékről van szó.

Igazán kellemetlen, amikor a különféle zavarok bejutnak a tartozékokba és az áramköri földelésre is rossz hatással vannak. A tápkábel hiányában ennek az eredménye a torzítás és alacsony szintű jelveszteség. Sőt, a végerősítők tápkábel egysége hirtelen igényel magas tranziens áramot, hogy reagáljon és stabilan funkcionáljon a dinamikus audio jelfolyam esetén is.

Vélemény, hozzászólás?