A megfelelő minőségű tetőcserép kiválasztásának fontossága

Biztos vagyok benne, hogy a legtöbben, akik valaha építettek már házat, egyetértenek velem abban, hogy az egyik legfontosabb elem, maga a tető. Egy rosszul kivitelezett, vagy megtervezett tető az egész ház értékét a nullával teszi egyenlővé, hiszen ki akarna olyan házban élni, ami beázik, vagy minden viharnál attól kell rettegni, hogy vajon mennyi cserepet kell majd újrarakni, ha marad egyáltalán valami a deszkákon. Olyat is hallottam már, hogy egy nagyobb széllökés a teljes tetőszerkezetet leemelte a házról és néhány utcával arrébb tette csak az utcára. Ráadásul ez itthon volt, Magyarországon.
A tető fa szerkezetét, ha jól csinálták is meg, még mindig el lehet rontani, ha rosszul felrakott, vagy csak szimplán rossz minőségű tetőcserepet használunk burkolatnak.
nagyon fontos, hogy csak jó minőségű cserepeket vásároljunk. A beton és kerámia tetőcserepek világában szerencsére igen sok magas minőségű terméket előállító gyártót találhatunk, de itt is óvatosnak kell lennünk, mert nem mindegyik olyan jó, amilyennek tűnik.
A beton és kerámia tetőcserepek azért többségükben megfelelőek egy lakóház burkolásához.
Mind a beton és kerámia tetőcserepekről találhatunk bőven érveket és ellenérveket, de valójában azt hiszem, a hazai időjárásnak mind a kettő megfelel, így csak az ön egyéni döntésén múlik, hogy a beton és kerámia tetőcserepek közül mit választ.

Vélemény, hozzászólás?