A pajzsmirigy alulműködés jelei és kezelési módjai

Gyakran hallani különböző betegségekről, melyek számos embert érintenek. Pontosan ilyen a pajzsmirigyprobléma is, aminek a tünetei gyakran összetéveszthetők a változókori panaszokkal. Holott, a pajzsmirigy alulműködés jelei igen nagy figyelmet igényelnek, mert minél hamarabb ismeri fel a problémát, annál gyorsabban elkezdhető a hatékony kezelés. Vannak olyan természetes készítmények, amelyek által csökkennek a panaszok, és melyek segítségével jobb lesz a betegek közérzete.

pajzsmirigy alulmukodesA legtöbb esetben inkább a nőket érinti ez a betegség, így hát a pajzsmirigy alulműködés jelei női problémákban nyilvánulnak meg. Ilyen a libidó csökkenése, hajhullás, száraz bőr és az elhízás is. Amennyiben semmiképp sem tud megszabadulni a felesleges kilóktól, bármennyit is edz, és bármilyen egészségesen is táplálkozik, nagy valószínűséggel pajzsmirigy alulműködéstől szenved.

A pajzsmirigy alulműködés jelei azonban ezzel még nem merülnek ki, hiszen az állandó fáradtságérzet, hideg végtagok, alacsony pulzus és hangulatingadozás is ide sorolható. A tüneteket megismerve teljesen érthető, hogy sokan összekeverik az idősödés jeleivel. Azonban, ami a pajzsmirigy alulműködés jelei terén nagyon fontos, hogy odafigyeljen az anyagcserére is. Amennyiben ez lelassul, esetleg allergiás tünetek vagy gyakori megfázás is megjelenik, mindenképp forduljon orvoshoz!

Ha a diagnózis megvan, és Önnek valóban pajzsmirigy-elégtelensége van, akkor el kell kezdeni a megfelelő kezelésen gondolkodni. A WTN oldalán megismerheti azt a készítményt, ami jódot, szelént és l-tirozint tartalmaz, és kiválóan elősegíti a pajzsmirigy hormonok megfelelő működését. A természetes alapanyagokból készült, indiai balzsamfa kivonatot tartalmazó kapszulák nagyon jó hatást gyakorolnak a felépülés folyamatára. Amennyiben jelentkeznek a pajzsmirigy alulműködés jelei, először is kérje ki a specialista véleményét, majd döntse el, hogy melyik kezelési módot választja. Nem szabad elengednie magát, hiszen a javulást a hozzáállás is befolyásolja, jobban, mint azt bárki is gondolná.

Vélemény, hozzászólás?