SEO tévhitek: a keresőoptimalizálás átfutási ideje

Gyors megoldást keres weboldala sikeresebbé varázsolására? Szeretné saját honlapját a Google Top10-ében viszontlátni? A keresőoptimalizálás nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy az online jelenlét valóban sikeres legyen és a cég értékesítési mutatóinak növekedésével járjon együtt. De mégis mennyi időt kell erre várni? Milyen gyorsan mutatkozik meg a SEO hatása? A témával kapcsolatban sokan nem látnak tisztán, és olyan eredményeket várnak el a megbízni kívánt cégtől, amelyek több szempontból is csak hosszú távon érhetőek el. Az egyik legnagyobb tévhit (forrás: marketingtanacsado.hu) hogy azonnali eredményt hoz a keresőoptimalizálás, és már néhány napon-héten belül látványos változások lesznek tapasztalhatóak a weboldal életét, működését illetően.

 

seoFontos tisztában lenni azzal, hogy a keresőoptimalizálás nem egy határidőre elvégezhető feladat, hanem inkább egyfajta folyamat, mely során időről-időre lehet majd megtapasztalni az eredményeket. A cél legtöbbször az, hogy minél előkelőbb helyet foglaljon el a keresőben az oldal, hiszen ez teszi lehetővé az egyre növekvő látogatószámot. Természetesen a visszatérő ügyfelek, vásárlók, érdeklődők érdekében korántsem mindegy, hogy számukra mennyire hasznos tartalom helyezkedik el a weboldalon. A kizárólag kulcsszavak szerepeltetésére összpontosító tartalmakat a Google sem szívleli, és olvasóként sem egy nagy élmény a hasonló cikkek követése.

 

SEO tanácsadó segítségével sikerülhet minden részletre kiterjedően megvizsgálni azt, hogy a weboldalnak mely területei igényelnek munkabefektetést és milyen kulcsszavakra érdemes optimalizálni. A keresőoptimalizálás tehát olyan komplex feladatokat tesz szükségessé, amelyek magukba foglalják a technikai és tartalmi SEO lépéseit, az oldalra mutató hivatkozásokról sem feledkezik el, és a design tekintetében is a maximumot hozza ki az oldalból. Nem mindegy, hogy a különféle eszközökön miként jelenik meg a honlap, és használható-e tökéletesen okostelefonon keresztül. Erre a Google jóindulata miatt is megéri ügyelni. A teendők tehát a szerteágazó szakértelmen túl átfutási időt is megkövetelnek, ugyanis a keresőoptimalizálás nem egyik percről a másikra mutatja meg hatásait. SEO tanácsadás és szakértő választás alkalmával érdemes a már tapasztalattal és kiváló referenciákkal rendelkező szakemberek mellett letenni a voksot.

Vélemény, hozzászólás?