A szinesfém felvásárlásról röviden, pár mondatban

A színesfémek kétségtelenül értékesek, még akkor is, ha nem érnek annyit, mint például az arany. Mindez megmagyarázza, hogy a szinesfém felvásárlás mitől is az egyik legtöbbet igényelt szolgáltatás a hazai MÉH telephelyeken. Magyarországon is rengeteg cég foglalkozik a réz, bronz és egyéb ilyen anyagok átvételével valamilyen formában.

A Méhes Hulladékra például Oroszlány és Tatabánya területén lehet számítani. Sokan azt szeretik ebben, hogy itt a munkatársak mindig korrekt módon járnak el, a szinesfém felvásárlás gyorsan és hatékonyan történik, illetve az árak is teljesen rendben vannak.

Mit érdemes még erről tudni? Ugye ennél, akárcsak a többi anyagnál, különböző minőségi szintekkel dolgoznak a munkatársak. A végső összeg pedig nagymértékben függ a leadni kívánt hulladék vastagságától és persze a szennyezettségétől. Mi a helyzet akkor, ha az eladásra szánt anyag több mindenből épül fel, például a réz között megtalálhatók vas és alumínium tárgyak is?

Ekkor csak az olcsóbb anyag árában tudják azt átvenni. Ezért is kell figyelni a szinesfém felvásárlás során. Érdemes otthon alaposan szétválogatni a hulladékot és csakis a rezet vagy bronzot behozni, hogy a legtöbbet tudja kapni az ember a hulladékért. Nyilván a telephely szakemberei nem kötekedésből szólnak, hanem azért, mert tisztességesen akarnak eljárni és korrekt módon végezni az ügyintézést.

A vashulladék leellenőrzése a leadás előtt

Pontosan így kell eljárni a többi fémmel is. Mielőtt a tulajdonos a vashulladék leadása mellett dönt, jól teszi, ha otthon megnézi az anyagot és kiszűri az oda nem illő tárgyakat. Aki pedig nem biztos a leadni kívánt matériák minőségét tekintve, nyugodtan kérheti a sok éves tapasztalattal rendelkező munkatársak segítségét, akik rendelkezésére állnak és telefonon vagy e-mailben is.

Milyen engedélyekkel rendelkezik a Méhes Hulladék, a híres tatabányai és oroszlányi vashulladék átvevő hely? Természetesen fémkereskedelmi és környezetvédelmi engedéllyel egyaránt rendelkezik, illetve sok szabványnak eleget tesz, ugyanis a kormány több olyan rendelkezést is hozott, amit muszáj betartani ezen a szakterületen.

Vélemény, hozzászólás?