Az android a legnépszerűbb mobilos rendszer

Semmi kétség nem fér hozzá, hogy az android napjaink legnépszerűbb mobilos operációs rendszere. Ennek sok oka lehet, de az egyik legfontosabb a hatalmas választék. Ha megnézünk egy androidos mobilokkal foglalkozó oldalt, mint például a napidroid, akkor azt láthatjuk, hogy rengeteg cég gyárt ilyen készülékeket, ráadásul mindenféle árkategóriát lefednek. És akkor még nem is beszéltünk a kínai mobilokról, amik nálunk kevésbé ismertek, de nem kell sokat várni, hogy az európai piacokra is betörjenek.

Android-a-legnepszerubb

Androidos mobilt már 10 ezer Ft-os áron is lehet venni, de a 20-30 ezres árkategóriában már tényleg egész korrekt készülékeket is kaphatunk. Ott vannak például az olcsó Samsung Galaxy modellek, amik hatalmas sikereket értek el, de akad azért kihívójuk is. Ilyen lesz a hamarosan megjelenő Motorola Moto E, ami nagyon olcsón kínál majd viszonylag jó felszereltséget és használhatóságot.

Persze ha valakinek nem számít a pénz, akkor is érdemes szétnéznie az androidos mobilok között, mivel nem semmi csúcsmodellek jöttek ki mostanában. Ott van például a rendkívül népszerű Galaxy S5, ami az iPhone-ok eladási számaival vetekszik, de más gyártók odateszik magukat. Érdemes megemlíteni a pár napon belül bemutatkozó LG G3-at, ami az egyik legkomolyabb 2014-es készülék lehet. A kijelzője hatalmas, de mégis egy kompakt mobilt kapunk majd a személyében, és ezt a szupervékony kávának köszönhetjük, illetve annak, hogy semmilyen fizikai gomb nem lesz az elején. Ha viszont valakinek nem kell ekkora mobil, akkor jó választás lehet az LG G2 mini változata is, ami közepes hardverrel rendelkezik, de a legtöbb feladatra tökéletes.

Persze nem csak mobilokból van hatalmas kínálat, hanem az androidos játékok és alkalmazások is nagy választékkal rendelkeznek. Nincs olyan feladat, probléma, vagy igény, amire nem találnánk több tucatnyi megoldást a Google Play áruházban. Szinte hihetetlen, hogy milyen szépek lettek a mobilos játékok, és nap mint nap adnak ki újdonságokat. Ehhez nem árt ugyan az erős hardver, de azért egy 50 ezer Ft-os okostelefonon is elfut szinte minden, és ez az, ami az egész android rendszer igazi értékét adja.

Vélemény, hozzászólás?