Fluoreszkáló vagy LED-es akvárium világítás

akvárium világítás

A fényeknek nagy szerepük van a vízi állatok életében, sokkal nagyobb annál, mint egyszerűen megvilágítani a teret a nézelődés kedvéért. Az akvárium világítás energiát és oxigént is biztosít a kedvenceknek, ami fontos az általános jólétük miatt, valamint a fotoszintetikus növények és szervezetek növekedésének biztosításában is szerepet játszik. A fény elengedhetetlen a halak, növények, korallok és baktériumok egészséges növekedéséhez, tehát az akvárium környezetében lévő összes élethez elengedhetetlen.

A fluoreszkáló megoldás az akvárium világítás legelterjedtebb típusa és hagyományosan ez a legolcsóbb. Kiválóan alkalmas édesvízi halakhoz és többféle méretben kapható, hogy bármilyen burkolathoz vagy lámpatesthez illeszkedjen. Viszonylag új a vízi világban a LED-es akvárium világítás, ami gyorsan a kedvencévé válik, a karcsú kialakításának, csillogó hatásának és színeinek, valamint alacsony üzemeltetési költségének köszönhetően. Méretek és típusok széles választéka áll rendelkezésre bármilyen vízi környezethez. A LED-ek élettartamuk során egyenletes fényszínt generálnak.

25 literes akvárium szűrővel és fűtéssel

Elgondolkozott már azon, hogy miért látunk gyakran akváriumokat a fogorvosok és az orvosi rendelők várótermeiben? Ilyenkor általában azzal érvelünk, hogy ezek pozitív, nyugtató, stresszoldó hatást fejthetnek ki a tulajdonosokra és a szemlélőkre egyaránt, ami hasznos lehet egy olyan környezetben, mint a fogorvosnál a váróterem! Éppen ezért, mindenképpen megéri a befektetést egy 25 literes akvárium.

Valójában tudományos bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy ezek a berendezések jótékony hatással vannak a fizikai és mentális jólétre. Az otthoni 25 literes akvárium jelenléte segíthet csökkenteni a vérnyomást, különösen az időseknél. Valójában összehasonlítva az élő halakat tartalmazó berendezésekkel, ezek nagyobb vérnyomáscsökkenést eredményeznek, mint a hal nélküli társaik. Érdekes módon, minél több faj található a 25 literes akváriumban, annál pihentetőbb élmény a megfigyelőknek, ami jelentős előnyöket eredményez.

Author: Szerkeszto