Inverteres klíma a jó választás!

Kezdetben, de talán még most is az emberek többsége úgy vélekedett a légkondicionálókról, hogy azok felesleges dolgok, amelyek még több áramot is fogyasztanak, ami a számlák növekedésével jár. Megnyugtatunk mindenkit, hogy ma már korszerűsítették a légkondicionálókat és megalkották az inverteres klíma berendezéseket. Az inverteres klíma hazánkban egy nem régóta ismert légkondicionáló típus, amely abban különbözik a hagyományostól, hogy sajátos vezérlése folyamatosan szabályozza a teljesítményt, így csak annyit használ el, amennyit feltétlenül szükséges.

inveteres klimaA klímaberendezés beltéri részében egy érzékelő figyeli a szoba hőmérsékletét a megadott értékek alapján, és ha alacsonyan van, akkor fűt, ha meghaladja, akkor hűt. Az inverteres klímának nincs szüksége állandó ki-be kapcsolásra, ezzel precízebb hőmérsékletet lehet beállítani.

Indításkor nem 100%-os fordulattal indul el, hanem minimális teljesítménnyel, majd ezután pörög fel a maximumra. A hűtőrendszer hatásfoka megemelkedésének köszönhetően 40-50% energiát is megspórolhat. A megemelkedett komfortérzethez az is hozzájárul, hogy nagyon halkan működik, akár éjszaka is bekapcsolva maradhat.

Tehát mindezek tudatában most már össze lehet hasonlítani a hagyományos légkondicionálókkal és le lehet vonni a következtetést, hogy ez az inverteres klíma mennyiben jobb többinél. Ha szándékában állt klímaberendezést vásárolni, akkor itt az alkalom, válassza ezt a típust és meglátja, hogy pontosan a leírtak alapján működik. Vásároljon invertres klímát, és nem fogja megbánni!

Vélemény, hozzászólás?