Mit kell tudni a manuális öntözésről?

A locsolórendszerekből is többféle létezik. Sokan még mindig preferálják a kézi öntözés előnyeit, így a kertjükben a manuális öntözőberendezés kapott helyet. Ahogy a neve is mutatja, ez kézi vezérlést igényel, tehát nem automatikusan történik a locsolás. Jellemzően csapok töltik be az elektromos szelepek helyét, és a csapok megnyitásával lehet nyomás alá helyezni a locsolórendszer öntöző zónáit.

Mondani sem kell, hogy a kényelmet, hatékonyságot és energiatakarékosságot előtérbe helyező személyeknek az ilyen fajta öntözés megannyi negatívummal jár. Az egyetlen pozitívuma, hogy egyenletesen lehet szétteríteni vele a vizet. De csakis akkor érhető ez el, ha a szórófejek a megfelelő módon vannak kiosztva és jó minőségűek.

Ehhez még az is kell, hogy az üzemeltető mindig ugyanabban az időpontban és napszakban, pontosan ugyanannyi ideig működtesse a berendezést. Ha ez nem így történik, akkor ezt az előnyt sem lehet kiélvezni. Érthető is, hogy sokan nem szívesen döntenek az ilyen öntözés mellett.

Az összes tulajdonsága egytől egyig ellentettje annak, amit az automatikus locsolórendszer képvisel. Tehát nem tudja megspórolni a 21. századi ember legfontosabb dolgait, energiáját, idejét és persze pénzét. Nem tudja öntözni a kertet, amikor nincs otthon az ember vagy épp a locsolás helyett inkább pihenne.

A hibrid kerti öntözőrendszer rövid bemutatása

A hibrid locsolórendszerről is érdemes bővebben beszélni. A hibrid kerti öntözőrendszer mindössze annyi jelent, hogy az több öntözéstechnikai brand alkatrészeiből lett megépítve. Mondjuk egy rendszernél a szórófejek a Huntertől vannak, míg a vezérlő egységet a Toro biztosította. Egy manuális és automata kerti öntözőrendszer is lehet hibrid.

Sőt, a legtöbb rendszer keverék, hiszen az öntözéstechnikai brandek közül szinte mindegyik egy termékéről, alkatrészéről híres. Gyakran alkalmazzák a szakemberek kerti öntözőrendszer telepítésekor, megépítésekor ezt a módszer, mert alkalom nyílik mindenből a leginkább odaillő tartozékot választani.

One thought on “Mit kell tudni a manuális öntözésről?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük