Nem egyszerű a pánikbetegség leküzdése

A pánikbetegség hirtelen jelentkező, látszólag kiváltó ok nélküli intenzív szorongásos tüneteket jelenti, ami heves szívdobogással, szívveréssel, izzadással, fulladásérzéssel, hányingerrel, hidegrázással jár, hogy csak a leggyakoribb tüneteket említsük. A pánikbetegség leküzdése történhet gyógyszeresen és pszichoterápiásan, a leghatékonyabb eredményt mégis a két kúra együtt adja. Fontos a szakorvosi segítség, mert a tünetek súlyosbodása nemcsak a mentális, hanem a fizikai állapotra is negatív hatást gyakorol.

Egy idő után problémákat okozhat az önálló életvitel, a társas kapcsolatok folytatása és a beteg a munkahelyét is elveszítheti, mivel csökken a munkaképessége. Nem könnyű a pánikbetegség leküzdése, még akkor sem, ha pszichiáter szakorvos vagy pszichológus támogat minket ebben. Szakemberi beavatkozás nélkül viszont teljességgel lehetetlen megszabadulni a kínzó tünetektől. A Corvin Pszichológiai Terápiás Központban rendelő szakorvosok segítségével sikerülhet a pánikbetegség leküzdése.

/Miben támogat a Budapest pszichológia?/ Azt mondják, hogy az emberrel mindig az történik az életben, amire még csak nem is gondolt, amire nem számított. Pedig néha szükség lehet a Budapest pszichológia hathatós segítségére ahhoz, hogy újra visszakaphassuk régi énünket egy, az életünkben történt szerencsétlen eseményt követően. Például a családunkban történt, általunk feldolgozhatatlan haláleset szorongást, alvászavart, depressziót válthat ki, amit önmagunkban nem tudunk kezelni a gyógyszertárból vény nélkül kapható altató vagy egyéb készítménnyel.

Ekkor már szakember tudására és tapasztalatára van szükség, aki valódi támogatást képes nyújtani a bajban. A corvinpszichologia.hu weboldalon megismerhető Budapest pszichológia központ ideális hely arra, hogy szakemberi segítséget kérjünk, ha szükségét érezzük ennek. Itt empatikus, magasan képzett, tapasztalt és elkötelezett pszichológus szakemberek állnak rendelkezésünkre. A Budapest pszichológia honlapján azt is megtudhatjuk, hogyan válasszuk ki a megfelelő szakembert a terápiához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük