Zsákos homok rendelése

Szép lassan beköszönt a tél, már havazás is volt, bár én, itt a fővárosban egyelőre megúsztam a lapátolást, de gyanítom, ha nem készülök fel időben, ez nem lesz így egész télen.
A jól bevált, régi szokás szerinti sózás már nem igazán divat, mivel tudjuk, hogy sem a természetnek, sem a járműveknek nem igen tesz jót, így alternatív megoldás után néztem.
Sikerült találnom, egy olyan anyagot, ami helyettesíti a sót és kifejezetten a járdák és utak csúszásmentesítésére találták ki, de amikor megláttam az árát, kicsit elgondolkodtam, hogy lehet, mégis lapátolni fogok inkább.
Ekkor jutott eszembe, hogy mintha már láttam volna valahol, hogy homokkal szórják fel a jeget és így oldják meg, hogy ne csússzon. A lezajló folyamatokat a jég és a homok között nem ismerem teljesen, de valamiért az az érzésem, működhet.
Egy próbát mindenképpen megér, ezért elkezdtem keresgélni, hogy honnan tudnék olcsó homokot szerezni. Képzeljétek, van olyan, hogy homok rendelés. Jobban belegondolva és persze látva, hogy milyen oldalról tudok zsákos homokot rendelni, a homlokomra is csaptam, hogy persze, az építkezéseken rengeteget használnak. Még nem tudom, hogy egyetlen zsákot is kiszállítanak-e, de meg fogom kérdezni, és ha nem, akkor elmegyek a legközelebbi tüzép telepre, vagy barkácsboltba és veszek magamnak zsákos homokot. Ha működik, akkor nagyon boldog leszek, mert olcsó és a környezetre sem káros. ígérem, meg fogom írni, hogy a homok rendelés jó alternatíva-e a csúszással szembeni küzdelemben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük