A kondenzációs kazán kémény engedély szükségességéről röviden

Amikor egy kondenzációs kazán beszereléséről van szó, szinte minden egyes esetben szükséges átalakítani a kéményt. Lehet, hogy ennek az ára egy kicsit magasabb a megszokottnál, vártnál, illetve a kondenzációs kazán kémény engedély is szükséges, de egyszerűen nem lehet megúszni ezt. Nem csupán a családi házakra vonatkozik mindez, hanem a társasházakra egyaránt.

Ha egy lakó szeretné végre lecserélni a régi kazánját, muszáj az egész társasházban lecserélni a kéményt. Természetesen a lakók hozzák meg a döntést anyagi értelemben, tehát hogy ki, miért és mennyit fizet majd. A kondenzációs kazán kémény engedély nyilvánvalóan ekkor is elengedhetetlennek számít. Mit kell tudni a kéményről?

Ennek az alapanyaga változó lehet. Rengeteg típus például PPS műanyagú, míg mások alumíniumból, rozsdamentes acélból, műgyantából vagy épp furanflexből készültek. A kéménynek nedvességállónak, korrózióállónak és 140 Pa-ig túlnyomásállónak kell lennie, hiszen csakis így tudja maradéktalanuk elvégezni a feladatát. Mivel ezeknél a kondenzvíz jelenléte szinte állandó, mindig fontos, hogy biztosított legyen az akadályoktól mentes elvezetés. Érthető módon a kondenzációs kazán kémény engedély beszerzése ettől is nagymértékben függ.

Gázvezeték szerelés mesterszinten végezve

A Zóna Gáz csapata nyugodtan felkereshető akkor, ha új kéményt kell kialakítani. A gázvezeték szerelés a munkatársak kisujjában van, ezért számtalan egyéb esetben is számítani lehet rájuk. Nem vitás, hogy a vezetékek és persze a készülékek beszerelésekor, üzembe helyezésekor szükség van egy olyan szakemberre, aki a megfelelő szaktudásának köszönhetően kiváló munkát végez.

Akár komolyabb meghibásodást is tud okozni az, ha egy illetéktelen, nem hozzáértő személy végzi a munkát. A gázvezeték szerelés sajnos a nagyon veszélyes gázszivárgással is járhat, ami óriási veszélyt jelent a környezetre és a közelben tartózkodókra. A magas minőségű szerszámoknak és professzionális hozzáértésnek hála minden helyzetben remekül teljesítenek a szerelők.

Vélemény, hozzászólás?