Építési ragasztó használata

A legtöbb férfi nagyon szeret otthonában barkácsolni, ezért számukra jó, ha mindig van otthon építési ragasztó. Ezzel a ragasztóval a különböző barkácsolási munkák végezhetőek el, de tökéletesen használható akár díszlécek, faburkolatok, rozetták stb. ragasztására.

Kül- és beltéren egyaránt használható, jól állja a fagyot és a meleget is. Mivel ez a ragasztó oldószermentes, így környezetbarát. Tulajdonságai közé tartozik, hogy igen erős a ragasztása, festhető, vízálló, egyenletlen felületen is jó kitöltő hatású.

Az építési ragasztók, nem csak a barkácsolási munkálatok és a könnyebb lécek, ragasztására használhatóak, hanem még tökéletesen ragaszthatóak vele küszöbök, kábelcsatornák, falburkolatok fára, köre vagy akár betonra, de még csempe ragasztására is kiváló. Használható farostlemezhez, gipszkartonhoz, kerámiához, téglához, PVC-hez stb. Azonban a lágy műanyagokon és teflonokon nem ragad, továbbá nem használható még PP, PE és PTFE, valamint bitumen-en.

Mivel kül- és beltéren egyaránt használható, így csak arra kell figyelnünk, hogy olyan helyen ne ragasszunk vele, amely állandó vízterhelés alatt van, továbbá ne használjuk kezeletlen fémen és márványon.

+5 és +30 fok között alkalmazható, azonban hőállása -40 és +80 fok közötti. Fontos, hogy a ragasztani kívánt felület por- és zsírmentes legyen.

iparcikk-boltban elérhető, legyen az akár egy festékbolt, barkácsüzlet, szerelvénybolt, vas-műszaki bolt, de még a nagyobb áruházakban és az építőanyag telepeken is kapható.

Vélemény, hozzászólás?