lábszárfekély kezelése

A lábszárfekély kezelése hosszú ideig tart

A vénás betegségek szövődményeként, a szövetek felszíne elhal. A lábszárfekély kezelése által csökken a fájdalom és a gyógyulási folyamat felgyorsul. A terápia első és egyben legfontosabb része a fertőzés megakadályozása. A regenerálódási folyamat ideje a páciens állapotától függően, néhány héttől, egészen hónapokig tarthat. Az egyik legnépszerűbb módszer a lökéshullám terápia. Az eljárást általában a fertőzés megszüntetése után alkalmazzák.

A készülék, amit erre a célra használnak, olyan kavitációs teret eredményez, ami vérbőséget okoz az érintett területen, így elősegíti az új sejtek képződését. A lábszárfekély kezelése ezzel a módszerrel kimondottan sikeres. A fájdalom- és a gyulladáscsökkentő hatása már néhány kúra után tapasztalható. Általában 2-3 alkalmat követően látványosan beindul a sebgyógyulás. Az eljárás előnyei közé tartozik többek között az, hogy semmilyen mellékhatással nem jár. A lökéshullám terápiával történő lábszárfekély kezelése ambulánsan elvégezhető, szóval a beavatkozások között Ön otthon gyógyulhat.

A cukorbeteg láb könnyen sebesedik

A diabéteszes végtagok kialakulásában összetett tényezők játszanak szerepet, mint például az idegi károsodás, a csont- és ízületi elváltozások, a bőr-, illetve a körömbetegségek. A cukorbeteg láb ezekről a jelenségekről könnyen felismerhető. Mind késői szövődmények, amelyek súlyos problémákat okozhatnak. Ha kezeletlen marad, akkor a végtagok különösen sérülékennyé válnak. Ebben az esetben egy szűk cipő okozta nyomás vagy egy kisebb sérülés elegendő ahhoz, hogy nehezen gyógyuló sebek keletkezzenek.

A szakorvos felkeresése elengedhetetlen, a mihamarabbi a regenerálódás érdekében. A cukorbeteg láb gyorsabban gyógyul, ha beiktatja a napirendjébe a közepes intenzitású kardio mozgást. Ez lehet gyaloglás, séta, kerékpározás, stb. Ami az étkezést illeti, javasolt alacsony glikémiás indexű tápanyagokat fogyasztani. Viseljen mindig kényelmes cipőt és zoknit! A bőr ápolásában sokat segíthetnek a Fumara pezsgőkristályok, amelyeket az online áruházakból könnyen beszerezhet. A cukorbeteg láb esetén ezeket kúraszerűen kell alkalmazni.

Vélemény, hozzászólás?