A jó minőségű mikrofonkábel jelentősége

Hifi rendszerek építése során alapvető cél a lehető legjobb hangminőség elérése. Az audio rendszer kábelezése kiemelten fontos ebből a szempontból, ugyanis a jobb minőségű kábelek használatával az átlagos szintű berendezések is képesek a maximumot nyújtani.

Amennyiben egyedi méretű kábelre lenne szükségünk, a kacsa-audio webáruház kínálatában széles választékban megtalálható a különböző méretű, színű és szerkezetű mikrofonkábel, ami minden esetben kiváló minőségű OFC réz vezetővel és árnyékolással van felszerelve.

A webáruház által kínált KáCsa és Neotech mikrofonkábel időtálló minőségét a külső borításként alkalmazott PVC köpeny garantálja, amely ellenállóvá teszi a külső hatásokkal szemben. A kábelek csatlakozóinak szerelése történhet szimmetrikus XLR papa/mama és 6,3 mm-es Jack dugóval egyaránt. A mikrofonkábel tetszőleges hosszúságban megrendelhető a weboldalon és átvehető a budapesti szaküzletben nyitvatartási időben, vagy kérhető házhozszállítással.

Milyen hatással vannak a hangra a tápkábelek?

Az AV világában nem kérdés fizika szempontjából a kábelek hangra gyakorolt hatása. Sokan gondolnák, hogy a huzal az huzal, pedig már régen bebizonyosodott, hogy a megfelelő hálózati tápellátás biztosításával a rendszer csodákra lehet képes. A jó hálózati tápkábelek ugyanis zajszűrőként is funkcionálnak, ami azt jelenti, hogy magasabb frekvenciákhoz gyors reagálásra van szükség.

A hálózati tápkábel a zajszennyezett hálózat és a tiszta audio jeleket feldolgozó készülékek közötti kapcsolatot biztosítja, lehetőség szerint minél jobb minőségben. A tápkábel minőségét a vezetőanyag tisztasága, az anyagának szerkezete, illetve felülete, továbbá a szigetelés összetétele és minősége nagyban meghatározza.

Egyértelmű tehát, hogy a hálózati tápkábelek feladata a megfelelő energiájú és tisztaságú hálózati feszültség eljuttatása a készülékekbe. A tápkábelek funkciójuk szerint lehetnek töltők, hosszabbítók és adapterek, amik többek között alkalmazhatók forráseszközök, valamint képmegjelenítők tápellátására.

Vélemény, hozzászólás?