víztároló tartály

Egyre nő víztároló tartály utáni kereslet

Bár Magyarországról sokszor azt lehet hallani, hogy édesvíz nagyhatalom, valójába igen komoly problémákkal küzd a megfelelő ellátottság területén. Ennek fő okai a túlvezérelt folyószabályozások, aminek következtében hihetetlen módon, de rendszeresen több víz távozik az országból, mint, amennyi beérkezik. A Duna-Tisza köze mára félsivatagi képet mutat, ami szomorú tendenciákat vetít előre. A háztartások takarékosságában az víztároló tartály nagy segítséget nyújthat. Bár a vidéki területeken szinte mindenhol található ásott vagy fúrt kút, a kertvárosokban ugyanez nem mondható el. Tetőfelület viszont mindenhol van, amihez tartozik ereszcsatorna. A víztároló tartály itt lép képbe.

A csatornához illeszthető akár több 100 liter űrtartalmú egységek könnyen feltölthetők az égi áldással. Bár fogyasztásra ez csak alapos tisztítás után lenne ideális, de olyan alapvető funkciókra, mint WC öblítés, ami alapvetően komoly mennyiséget tesz ki a napi felhasználásban, éppen megfelel. Az öntözésre is leginkább a csapadék a jó, hiszen a kezelt és klórozott csapvíz nem a növények kedvence. A víztároló tartály tehát esélyt nyújt arra, hogy komoly megtakarítás történjen, amivel a költségei gyorsan visszakereshetők.

A speciális egységek úgy lettek kialakítva, hogy egyszerűen illeszthetők legyenek a csatornához, illetve ellenálljanak a természeti erőknek. A víztároló tartály megrendelhető föld feletti, vagy föld alatti kivételben attól függően, hogy mennyit és mire akarjuk hasznosítani az így begyűjtött csapadékot. Itt az ideje célirányosan kiaknázni a természet nyújtotta szolgáltatásokat.