Energiatakarékosan üzemel a fűtésre optimalizált klíma

Manapság már egy modern légkondicionáló igazán hatékonyan és gazdaságosan használható fűtésre is. A fűtésre optimalizált klíma sikere a működési elvének köszönhető. De hogyan is funkcionál ez? A légkondi a hűtéskor a hőszivattyú segítéségével alakítja át a kinti levegőt hűvössé, és ezt használja fel a benti egység.

A fűtésre optimalizált klíma lényege ugyanez, amikor a fűtésről van szó, azzal a különbséggel, hogy a kinti levegőt nem hűti, hanem felmelegíti a hőszivattyúval, a beltéri egység pedig kellemes hőfokot teremt meg a négy fal között. Rengetegen azonban eddig azért nem akartak hallani erről, mert úgy vélték, hogy a megszokott technikákhoz viszonyítva ez sokkal drágább.

Pedig a fűtésre optimalizált klíma nem fogja megdobni túlságosan a havi energiaszámlát. Tudva azt, hogy mennyire drága mostanság a gáz, biztos, hogy a légkondi egy gazdaságos választás. A mai korszerű klímaberendezések már remek energiafogyasztásúak, így ettől egyáltalán nem kell félni.

Biztosra vehető, hogy ha a fűtésre optimalizált klíma rendeltetésszerűen van alkalmazva, illetve a tulajdonos nem feledkezik meg a karbantartásról, akkor nem kell kiemelkedően magas villanyszámlától félni.

Klímaszerelés Pest megye: a kültéri egység elhelyezése

Amikor a légkondit kell felszerelni, akkor a legtöbbször a kültéri egységgel akadnak gondok. A kültéri egységre vonatkozó klímaszerelés Pest megye településein úgy kell történjen, hogy a telepítést követően a berendezést leszerelés nélkül is szét lehessen szedni.

Ezen kívül nagyon fontos betartani az oldaltávolságokat az akadálytalan levegő áramlás érdekében. Minden készülék katalógusában pontosan megadják a szükséges szerelési távolságokat. A legfontosabb, amit meg kell jegyezni, hogy ezeket az egységeket nem szabad akármilyen zárt helyre beszerelni vagy bedobozolni.

Gyakran a klímaszerelés Pest megye területén a tetőre történik. Lapos tető esetén a kültéri szerkezetet ki kell emelni, ugyanis nyáron túl meleg lehet, és emiatt romolhat a készülék hatásfoka. Lapostetőn nem mellesleg az erős széllökésektől is óvni kell a készüléket.

Vélemény, hozzászólás?