Stroke, infarktus ellen az érszűkület kezelése kell

A verőerek kóros elváltozása komoly dolog, mivel ilyenkor az artéria merev lesz és a belső átmérője lecsökken. Az érszűkület kezelése súlyos következmények előtt szükséges, sőt, amint jeleket érzünk, azonnali kezelés kell, de meg is lehet előzni. Amint egy kis fájdalmat érzünk valamelyik alsó végtagunkban, rögtön indokolt az orvos felkeresése, mert ha megvan a diagnózis, utána már mi is képesek vagyunk amolyan másodlagos terápiaként természetes módokhoz fordulni.

Az érszűkület kezelése, ha doktor által megtörtént, méghozzá mielőbb, akkor lehet nem fog kell a műtét sem. Ugyanis mindezt lehet kezelni gyógynövényekkel, olyanokkal, amelyek serkentik a vérképződést, mint például a fokhagyma vagy a mustármag. Ha az érszűkület kezelése még az elején elkezdődik, akkor visszafordítható a kór. Amint említettük, lehet ezt természetes módon is ápolni, nem kötelező a maréknyi gyógyszer, viszont ehhez kicsit át kell alakítanunk a napirendünket, több mozgás, egészségesebb étrend és a magas koleszterinszint csökkentése a titok.


Érszűkület gyógyítása a hosszú életért

Mozgásszegény életmód, dohányzás, cukorbetegség, túlsúly, stressz, magas vérnyomás. Ezek egyetlen betegség tünetei, de az érszűkület gyógyítása rizikótényezők csökkentésével megoldható. Az említett szempontok mindegyikét meg lehet változtatni, naponta kis séta, cigaretta letétele, diabétesz karbantartása, némi fogyás, stressz lecsökkentése és a magas vérnyomás is leredukálható. Az életkorunk előrehaladásával az erek rugalmassága csökken és elkezd meszesedni, de inkább tegyünk ellene, minthogy az érszűkület gyógyítása legyen a következő gondunk.

Ez a betegség sűrűn előfordul, a lakosság több mint 5%-a ezzel küzd Magyarországon, plusz a súlyos következményei miatt egyre több az amputálás, ami részben a dohányzásra vezethető vissza. Oda kell figyelni, mielőbb felkeresni egy szakembert, mert ha már a végtag belekezd az elszíneződésbe, akkor baj van. Az érszűkület gyógyítása lehetséges már otthon is mofettával, csak utána kell kicsit néznünk, megkérdezni a doktort, hogy javasolja-e nekünk.

Vélemény, hozzászólás?