Extra igényeknek megfelelő fogások

A legtöbb ember szeret enni, azonban sajnos vannak olyanok, akik ezt nem tehetik meg teljesen önfeledten. Néhány ember szervezete nem tolerál bizonyos ételeket vagy összetevőket, illetve valamilyen ismert betegség miatt kell odafigyelniük arra, hogy mit esznek meg. Ilyen például az, ha valaki glutén- vagy laktózérzékeny, esetleg cukorbeteg. Számukra a főzés sem olyan egyszerű, mint az egészséges emberek számára, hiszen ha nem figyelnek oda arra, mit esznek, könnyen rosszul lehetnek, de akár komolyabban is árthatnak maguknak.

10784820_xl

Fontos azonban tudni, hogy a glutén-, laktóz- és tojásérzékenység autoimmun betegségek, és a cukorbetegséghez hasonlóan nem gyógyíthatok, mégis lehet jókat enni, és teljes életet élni ezek mellett is, mert a megfelelő ételek fogyasztásával elég jól karbantarthatók és kezelhetőek. Nem szabad kétségbe esni, nem kell a finom ételekkel lemondani akkor sem, ha ilyen problémánk van!

Sokat segíthetnek a receptek

Ha valakinél csak felnőtt korában derül ki egy ilyen rendellenesség, vagy csak felnőtt korában betegszik meg, igen nehéz lehet átállni a problémájának megfelelő táplálkozásra. Aki eddig bármit megehetett, természetesen nagyon nehezen birkózik meg azzal, hogy hirtelen például a diabéteszének, vagy a laktózérzékenységének megfelelő ételeket fogyasszon. Legyünk őszinték: sokan hirtelen azt sem tudnánk, mit ehetünk meg, és mit nem. A receptneked.hu azonban erre is megoldást kínál: az oldalon külön kereshetünk rá ilyen speciálisan elkészített ételekre.

Az oldalon találhatunk külön gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, valamint cukormentes recepteket. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a keresőmező alatt kipipálni a problémánknak megfelelő rubrikát, majd beírhatjuk egy adott étel nevét, vagy az egyes kategóriákat is kijelölhetjük a keresőmező mellett. Ha bejelöltük például a gluténmentes rubrikát, akkor a találatok között csak a gluténmentes ételek fognak megjelenni, ez pedig nagyban megkönnyítheti a dolgunkat, ha érintettek vagyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük