Pótolhatatlan a gyökérzöldség betakarító a gazdaságban

Az ősz kezdete az a bizonyos időszak, amikor a zöldségtermesztőknek sok munkájuk van. Megkezdődik a zöldségek begyűjtése. Gyakran társul hozzá feszültség és idegesség. Mindez azért, mert a gazdáknak elsődleges fontosságú a termés begyűjtése, amiért egész évben keményen dolgoztak. Fontos, hogy jól válasszák ki az igényeinek és a gazdaság követelményeinek megfelelő gépeket is. A betakarítási szezonban egy ilyen gép minden bizonnyal a gyökérzöldség betakarító lesz.

A földművelés munkaigényes. Volt idő, amikor azt teljes egészében kézzel, illetve nagyon kevés eszközzel végezték. De ezek az idők már rég elmúltak. Napjainkban különféle mezőgazdasági gépek állnak rendelkezésre. A gyökérzöldség betakarító az egyik legértékesebb gép, amit a gazdák világszerte használnak. A berendezések több funkciót is ellátnak és nemcsak az általuk megtakarított idő és fizikai erőfeszítés miatt lenyűgözőek, hanem azért is, mert minimális maradékot hagynak maguk után és növelik a munka sebességét a gazdaságban.


Minőségi javulást eredményez a zöldség válogató asztal

A szupermarketek és a fogyasztók egyre magasabb követelményeket támasztanak a termékekkel szemben. Magasabb szintű, egyenletes minőséget akarnak és egyre kevésbé hajlandóak elfogadni a hibákat. A mechanikus vagy kézi válogatás azonban túl gyakran vezet hibákhoz. Emiatt a zöldség válogató asztal óriási keresletnek örvend ebben az iparágban, mert kitűnő eredményeket lehet vele elérni.

Ez a munkaerő költségek csökkenését, nagyobb termelékenységet és egyenletes minőséget eredményez. A másik fejlemény, ami a zöldség válogató asztal iránti igénynek lendületet ad, a gyümölcsök és zöldségek iránti megnövekedett kereslet. Az olyan országok, mint Kína, egyre nagyobb mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget importálnak. Néha több mint 1 hónapig is eltarthat, amíg ezek eljutnak az ázsiai piacra. Ezért nagyon fontos előre meghatározni, hogy mely áruk élik túl az utat. Egy zöldség válogató asztal  használatával ez a kiválasztás egyszerűvé tehető, mert az eszköz képes pontosan megkülönböztetni a „rossz” árut a „jótól”.

Vélemény, hozzászólás?