terrárium

Terrárium berendezése szakszerűen

A berendezést úgy kell kiválasztani, hogy milyen hüllőt tart. A terrárium belső terének kialakítása teljes mértékben az Ön elképzelésén és az állat igényein múlik. Egy teknős esetében nem lesz nehéz dolga. Ezt azt állatkát nagyon sokan választják, főleg azok, akiknek az idejük nem engedi az egész napos felügyeletet. Nagyon csendes és szép ez a különleges teremtmény. Az élőhely berendezésekor ne feledkezzen meg arról, hogy a teknősnek búvóhelyre mindenképpen szüksége van!

A terrárium felszerelései közül nem hiányozhat a napozó. Ez lehet egy bolti dísz vagy egyszerű lapos kő. Fontos, hogy az állat gond nélkül meg tudja közelíteni és kellőképpen meg legyen világítva. A teknősről tudni kell, hogy imádja az apróbb kavicsokat túrni, így az aljzat kiválasztásakor ezt mindenképpen érdemes figyelembe venni. A terrárium vízének és falainak tisztítása kiemelt fontosságú, hiszen senki sem szeretné, hogy a kis kedvence megbetegedjen. Megfelelő gondozással egészséges légkört teremthet, amiben jól érzi majd magát.

Az akvárium karbantartás nem elhanyagolandó

Ez a dolog nemcsak esztétikus, hanem az élővilág egészségének szempontjából is elengedhetetlen dolog. Az akvárium karbantartás alkalmával szükség van speciális tisztító kellékekre és szerekre, amelyeket könnyen be lehet szerezni a szaküzletekből. Ha nem biztos a dolgában és inkább profikra bízná, arra is van lehetőség. A vállalkozások szakemberei elvégzik Ön helyett a vízcserét, az algátlanítást és az aljzatnak a tisztítását is. Ellenőrzik a működtetéshez szükséges berendezéseket és ha kell, akkor meg is javítják vagy kicserélik azokat.

A komplett takarításra érdemes havonta egyszer sort keríteni. Az akvárium karbantartás során ellenőrzik a halak egészségi állapotát, ha pedig szükségét látják, akkor ajánlanak gyógyszeres kezelést, vitaminokat és vízkezelő készítményeket. A cégek munkatársai a hét minden napján elérhetőek. Minőségi vízkezelőszereket, adalékanyagokat és tápoldatokat használnak, így a tökéletes végeredmény garantált. Az akvárium karbantartás mellett, az üvegtörés vagy a csőrepedés problémáját is megoldják.

Vélemény, hozzászólás?