bullet journal füzet

Bullet journal füzet tele tervekkel és törekvésekkel

A határidő napló lehet egy napi tervező, teendőkről lista és festővászon keveréke. A bullet journal füzet analóg naplózási rendszer, amit a New York-i székhelyű tervező, Ryder Carroll hozott létre. Ezt a tervező/naplóírási megközelítést úgy írja le, mint egy módszert, ami segít a múlt nyomon követésében, a jelen megszervezésében és a jövő tervezésében. Tehát mi teszi a bullet journal füzeteket olyan vonzóvá? Az ilyen típusú személyes napló lehetővé teszi az embereknek, hogy szervezett és kreatív módon rögzítsék az elért eredményeket, célokat, gondolatokat, inspirációkat, stb.

A felhasználók napi, heti és havi haladásukat követhetik nyomon, de ebbe a füzetbe feljegyezhetik céljaikat is. Ez egy hatékony rendszer lehet, amikor megpróbálunk változtatni valamilyen szokásunkon, elérni egy célt vagy valamilyen újdonságra vágyunk az életünkben. A bullet journal füzet meglehetősen összetett. A napló minden összetevője egy sor modulra bontható: lehet ez jövőbeli napló, amiben rögzítheti a terveit és törekvéseit. Lehet akár havi naptár is, ami segít nyomon követni a rövidebb távú célokat, teendőket.

Festőkönyv a kreatív tevékenységekhez

Gondolkodott már valaha azon, hogy milyen előnyei vannak a sketchbookoknak? Természetesen a népszerű festőkönyv azért jött létre, hogy szabadjára engedje a fantáziáját és fessen a lapokra, viszont feljegyzéseket is készíthet ezekben a füzetekben. Minden bizonnyal rendelkezik már számítógéppel, de a fájlok nem rendelkeznek olyan tapintási minőséggel és fizikai szépséggel, mint egy festőkönyv. A tanulmányok azt mutatják, hogy a felhasználók jobban tudnak emlékezni, ha nem digitálisan, hanem tollal és papírral jegyzetelnek.

Ezek a füzetek egyben tarthatják minden kreatív töprengését. Ezután könnyen megtalálhatja a művészi bölcsesség magját anélkül, hogy a múltbeli bevásárlólistákban, könyvcímekben és véletlenszerű telefonszámok/webhelyek címei között kellene keresnie. Időnként lapozzon bele a festőkönyvbe és eszébe jut egy részlet valamelyik könyvből, előadásból, TV műsorból, amit félig elfelejtett!

Vélemény, hozzászólás?